Ахметов перерахував державі 1,93 мільярда за "Західенерго"

Середа, 11 січня 2012, 17:44 -

За даними Фонду державного майна, до держбюджету в повному обсязі надійшли кошти від продажу 45,103% акцій ПАТ "Західенерго".

Сума надходжень становила 1,9321 млрд гривень, йдеться в повідомленні ФДМ.

"Договір купівлі-продажу пакета акцій ПАТ "Західенерго" між Фондом держмайна та компанією ДТЕК був підписаний 10 січня", - йдеться в повідомленні.

10 січня у Фонді державного майна відбулося засідання конкурсної комісії з приватизації "Західенерго", на якому оголошено результати оцінки пакета акцій та запропоновано учаснику конкурсу підписати договір купівлі-продажу цього пакета.

Реклама:

"Якщо на конкурс з продажу пакета акцій подана заявка від однієї компанії, то необхідно проведення незалежної оцінки пакета. Після затвердження її результатів, Фонд державного майна звертається до учасника конкурсу з пропозицією підписати договір купівлі-продажу", - йдеться в повідомленні.

Ціна продажу пакета не може бути нижчою за запропоновану учасником на конкурсі.

За результатами незалежної оцінки, ціна пакета акцій ПАТ "Західенерго" становила 1,8976 млрд гривень.

ДТЕК, який був єдиним учасником конкурсу, запропонував за пакет акцій "Західенерго" 1,932 млрд. грн.

"Враховуючи те, що ціна пакета ПАТ "Західенерго" за результатами незалежної оцінки виявилася нижчою "конкурсної", конкурсна комісія запропонувала учаснику конкурсу підписати договір купівлі-продажу пакета за ціною, запропонованою ним, тобто за 1,9321 млрд гривень", - наголошують у ФДМ.

Як повідомлялося, ФДМ визнав "ДТЕК" Ріната Ахметова покупцем 25% акцій "Дніпроенерго".

"ДТЕК" належить 41,65% "Дніпроенерго". До складу цієї компанії входять Запорізька, Криворізька, Придніпровська ТЕС сумарною встановленою потужністю 8175 МВт (29% встановленої потужності всіх ТЕС України).

Окрім того, 11 січня "ДТЕК" переміг у конкурсі з продажу 40,061% акцій "Донецькобленерго", запропонувавши за пакет 467,6 млн гривень.

У "Донецькобленерго" ДТЕК вже належить 30,827% акцій. У державної "Енергетичної компанії України" після конкурсу залишиться 25% +1 акція.

Також ДТЕК наприкінці 2011 року виграв два перші конкурси з продажу 25% "Київенерго" і 45,103% "Західенерго", в яких він також був другим за величиною після держави акціонером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: