Тігіпко розраховує знову набрати кредитів МВФ

Середа, 11 січня 2012, 13:12

Україна розраховує відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом після того, як буде досягнута домовленість із Росією щодо ціни на газ.

Про це заявив на брифінгу у середу віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тігіпко уточнив, що розмова з представниками місії МВФ відбулася між 2 і 6 січня. Ішлося про ситуацію в Європі, зокрема, про те, що вона загострюється.

"Що стосується нашої співпраці ... Переговори з Росією щодо газу затягуються, і я упевнений, що ми повинні уважно стежити за тим, яким чином ми співпрацюємо з Міжнародним валютним фондом", - зазначив він.

Реклама:

Тігіпко звернув увагу на те, що Україна виконує свої умови співпраці з МВФ, зокрема, щодо зміни законодавства.

При цьому він нагадав, що наприкінці 2011 року було прийнято нове законодавство з банкрутства, цього тижня будуть розглянуті ще кілька законопроектів, які розроблялися разом із представниками МВФ.

"Залишаються тарифи (на газ для населення). Але за тарифами, ви знаєте, що у нас тут різні позиції. Ми ведемо переговори з Росією і хотіли б знизити ціни (на газ). Якщо це буде зроблено, ніщо не перешкодить нам відновити нашу програму з Міжнародним валютним фондом", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!