Янукович звільнив від податків "швидкі" для Євро-2012

Вівторок, 10 січня 2012, 20:15

Президент Вiктор Янукович пiдписав прийнятий парламентом закон, згiдно з яким до 31 грудня 2012 року звiльняються вiд сплати податку на додану вартiсть (ПДВ) та акцизного збору операцiї з iмпорту та постачання 2 тис автомобiлiв швидкої медичної допомоги, оплачуваних за рахунок коштiв державного i мiсцевих бюджетiв.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави, передає "Інтерфакс-Україна".

Верховна рада ухвалила вiдповiдний документ про внесення змiн до податкового кодексу про забезпечення оновлення парку швидкої медичної допомоги 22 грудня 2011 року.

Згiдно iз законом передбачається, що у разi нецiльового використання цих автомобiлiв платник податку зобов'язаний збiльшити податковi зобов'язання на суму несплачених податкiв, а також сплатити пеню.

Реклама:

Згiдно з пояснювальною запискою до законопроекту, його розроблено в рамках пiдготовки та проведення в Українi фiнальної частини Євро-2012 з метою створення належних умов для отримання невiдкладної медичної допомоги.

Крiм того, закон має забезпечити передумови для кардинального оновлення парку автомобiлiв "швидкої допомоги", оскiльки переважна бiльшiсть експлуатованих нинi машин вiдпрацювали технiчний ресурс.

У пояснювальнiй записцi також повiдомляється, що на один новий автомобiль податкова пiльга орiєнтовно становитиме близько 74 тис гривень, зокрема акцизний збiр - 4 тис гривень, ПДВ - 70 тис гривень.

Водночас конкретний розмiр пiльг залежатиме вiд об'єму цилiндра двигунiв авто, термiну його використання та ринкової вартостi.

Нагадаємо, влiтку 2011 року уряд України прогнозував закупiвлю 250-400 автомобiлiв "швидкої допомоги" "Рено-ЛАЗ" для чотирьох мiст, що прийматимуть Євро-2012, якi було заплановано випускати в рамках спiльного проекту Львiвського автобусного заводу i французької Renault SA.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!