Надбавки медикам і вчителям не передбачені - Литвин

Вівторок, 10 січня 2012, 18:54

Верховна рада не захотіла встановити 25% щомісячну надбавку до зарплати медиків, фармацевтів, вчителів та працівників культури, які працюють у державних і комунальних закладах охорони здоров'я, освіти та культури.

За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту № 8651 проголосувало 83 депутати при мінімально необхідних 226, передають "Комментарии" з посиланням на "Українські новини".

Законопроектом також пропонувалося встановити виплату зазначеним працівникам щорічної матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі ставки зарплати.

Крім того, проект передбачав введення для медиків та працівників культури щомісячних надбавок за вислугу років: більше 3 років стаж роботи - доплата в 10% від посадового окладу, понад 10 років - 20%, понад 20 років - 30%.

Реклама:

Під час обговорення законопроекту голова парламенту Володимир Литвин нагадав, що Рада вже прийняла держбюджет на 2012 рік, яким не передбачені відповідні виплати, а також додав, що за розрахунками Міністерства фінансів, реалізація законопроекту зажадала б додаткових 11 млрд гривень, які в держбюджеті не передбачені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: