"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch збереже "елітний" рейтинг Франції

Вівторок, 10 січня 2012, 14:02

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings не має наміру позбавляти Францію найвищого рейтингу "ААА".

Про це заявив голова відділу Fitch із суверенних рейтингів країн Європи, Близького Сходу і Африки Ед Паркер, повідомляє портал "Дело".

"На основі деяких актуальних економічних і фінансових тенденцій у Франції ми не очікуємо зниження рейтингу Франції цього року", - сказав Паркер.

Як відомо, Fitch підтвердило "елітний" рейтинг Франції 20 грудня 2011 року. Декількома днями раніше інше авторитетне рейтингове агентство – Moody's Investors Service - погіршило прогноз за суверенним рейтингом Франції до "негативного".

Реклама:

Агентство Fitch у січні 2012 року обіцяло завершити оцінку необхідності перегляду рейтингів шести країн єврозони: Бельгії, Іспанії, Італії, Словенії, Кіпру і Ірландії (зараз їх рейтинги мають прогноз "негативний").

За словами Паркера, є "велика ймовірність" того, що рейтинг Італії буде знижений за підсумками цього перегляду.

Він також заявив, що тоді як події в Угорщині (через них Standard & Poor знизило рейтинг 22 грудня, Fitch зробило те ж саме 6 січня) несуть ризик зниження рейтингу, найвищому рейтингу сусідньої Австрії зараз нічого не загрожує.

Те ж саме стосується і Німеччини та інших країн Європи з "елітними" рейтингом, підкреслив він і уточнив, що такий стан збережеться, поки криза єврозони не посилиться істотно.

Паркер додав, що, на його думку, єврозона ледве подолає боргову кризу, причому Європейському центробанку, можливо, доведеться зіграти активнішу роль у справі захисту зони євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: