Син Януковича заробить 7 мільйонів на кредиті Донецької залізниці

Вівторок, 10 січня 2012, 13:31

Всеукраїнський банк розвитку, який належить сину президента – Олександру Януковичу, дав кредит на 40 млн гривень Донецькій залізниці під 19% річних.

Така угода була укладена 30 грудня за результатами тендеру, повідомляє портал "Наші Гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Вартість обслуговування кредиту складе 7,6 млн гривень.

Кредит отриманий для перекредитування діючих кредитних договорів.

Реклама:

Єдиним конкурентом ВБР на тендері був "Експрес-Банк", який контролюється "Укрзалізницею" та структурами народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького.

Як повідомлялося, напередодні Донецька, Львівська та Південно-Західні залізниці отримали кредити в російських банках на загальну суму 362,02 млн доларів.

Всеукраїнський банк розвитку належить старшому сину президента Олександру Януковичу, головою правління банку є Валентина Арбузова, мати голови НБУ. 

В 2011 році ВБР виграв державні тендери на кредитування ПрАТ "Львівський локомотиворемонтний завод" (10 млн гривень під 14% річних), КП "Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" (4 млн гривень під 16,3%) та ДТГО "Південно-Західна залізниця" (40 млн гривень під 15,2%)

За даними "Forbes-Україна", Всеукраїнський банк розвитку за три квартали 2011 року наростив активи на 136%, а прибуток в 20 разів у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, що є одним із найкращих показників росту серед українських банків.

При цьому активи банку Олександра Януковича росли майже в 14 разів швидше за активи всії банківської системи України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!