"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна допустив Ахметова і Григоришина до боротьби за "Донецькобленерго"

Вівторок, 10 січня 2012, 12:36

Фонд держмайна допустив приватний вертикально-iнтегрований енергохолдинг ДТЕК i ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО), пiдконтрольне бiзнесмену Костянтину Григоришину, до конкурсу з продажу 40,061% акцiй обласної енергопостачальної компанiї "Донецькобленерго".

Про це повiдомляє агентство "Iнтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу відомства.

Також ФДМ допустив "ДТЕК" до конкурсу з продажу 25% акцiй енергогенеруючої компанiї "Днiпроенерго".

Як повiдомлялося, початкова цiна продажу 1 491 858 акцiй "Днiпроенерго" становить 1,174 млрд гривень, 26 246 875 акцiй "Донецькобленерго" - 449,5 млн гривень.

Реклама:

Учасник конкурсу з купiвлi акцiй "Днiпроенерго" має три останнi роки або сам виробляти електроенергiю в обсязi щонайменше 30% вiд обсягу виробництва "Днiпроенерго", або володiти такою компанiєю-виробником електроенергiї. У разi перемоги покупець повинен взяти зобов'язання поставляти на ТЕС не менше нiж 70% вугiлля українського походження.

Для участi в конкурсi з приватизацiї "Донецькобленерго" покупцевi необхiдно три останнi роки або самостiйно передавати та постачати електроенергiю в обсязi щонайменше 30% вiд обсягiв обленерго, або володiти енергопостачальною компанiєю з такими обсягами постачання i передачi.

Учасники ринку називають найiмовiрнiшим переможцем обох конкурсiв ДТЕК, якому вже належить 30,827% акцiй "Донецькобленерго" i 47,55% "Днiпроенерго" i який заявляв про плани брати участь у цих конкурсах.

ДТЕК наприкiнцi 2011 року виграв два перші конкурси з продажу 25% "Київенерго" i 45,103% "Захiденерго", у яких вiн також був другим за величиною пiсля держави акцiонером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: