Ахметов купить 45,103% "Західенерго" за раніше запропоновані 1,9 мільярда

Вівторок, 10 січня 2012, 11:45

DTEK Holdings Ltd (Кіпр) придбає у держави 45,103% енергогенеруючої компанії ПАТ "Західенерго" за раніше запропоновані 1 млрд 932,1 млн гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Фонду держмайна.

У ході засідання конкурсної комісії у вівторок було оголошено, що ТОВ "Об'єднане підприємство з оцінки та експертизи спеціальних проектів та інвестицій" ("Спецоцінка", Київ) оцінило 45,103% "Західенерго" в 1 млрд 897,6 млн гривень.

Оскільки ціна пакета не може бути нижчою, ніж раніше запропонована "ДТЕК", то найбільший приватний вертикально-інтегрований енергохолдинг країни придбає акції генкомпанії за раніше запропонованою ціною 1 млрд 932,1 млн гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, єдиним учасником конкурсу з продажу 45,103% "Західенерго", що відбувся 25 листопада 2011 року, став "ДТЕК", який запропонував за акції підприємства 1 млрд 932,1 млн гривень.

Згідно з вимогами законодавства, при отриманні лише однієї заявки ФДМ зобов'язаний провести додаткову оцінку виставленого на приватизацію майна.

Після отримання результатів оцінки Фонд звернеться до "ДТЕК" із проханням підписати договір купівлі-продажу.

Раніше голова ФДМ Олександр Рябченко прогнозував завершення процедури з продажу 45,103% "Західенерго" в середині січня 2012 року.

"Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4607,5 МВт.

"ДТЕК" створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: