У Києві можуть різко подорожчати "народні" продукти

Вівторок, 10 січня 2012, 11:38

У Києві вже до кінця зими можуть бути скасовані граничні торговельні надбавки на основні групи продовольчих товарів.

Про це свідчить проект розпорядження КМДА "Про регулювання цін на продовольчі товари", який має набути чинності вже після 4 лютого 2012 року, повідомляє ТСН.

Результатом такого проекту столичної влади може стати різкий стрибок цін на хліб, крупи, макарони, масло, яйця, молоко, сметану, сири, варену ковбасу, курку тощо.

Необхідність переписати розпорядження, датоване 10 січня 2011 року, виникла у зв'язку з численними скаргами гравців ринку, яких не влаштовує обмеження у націнках.

Реклама:

В результаті, при збереженні всіх старих показників щодо націнки на деякі групи товарів, пропонується скасувати цінове регулювання на імпортну варену ковбасу, вершкове масло, кисломолочні та тверді сири, крупи і макаронні вироби.

Також в задумі столичних чиновників є ще одна важлива для незахищених верств населення новація - з під цінового регулювання, нарівні із курячим філе і макаронами з начинкою, випадають курячі субпродукти (відомі "супові набори", які користуються попитом у пенсіонерів), а також макарони і крупи швидкого приготування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: