Депутати відклали питання "труби" і земельну реформу

Вівторок, 10 січня 2012, 11:17

Законопроекти про реформування нафтогазового комплексу та про ринок землі не будуть розглядатися цього тижня в українському парламенті.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Литвин на засіданні парламенту у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з тим, що фракція комуністів запропонувала у п'ятницю під час години запитань до уряду з'ясувати всі обставини у зв'язку із проведенням переговорів щодо співпраці в газовій сфері з Російською Федерацією, заслухати інформацію і отримати відповіді від міністра паливно-енергетичного комплексу Юрія Бойка, звучали пропозиції про доцільність розглядати законопроект про реформування нафтогазового комплексу після того, як будуть отримані відповіді від міністра. Погоджувальна рада схилилася саме до такої позиції", - сказав він.

Литвин також зазначив, що вже були проведені консультації з Кабінетом міністрів, і уряд погодився на те, щоб законопроект про реформування нафтогазової галузі був розглянутий після проведення відповідних консультацій і заслуховування інформації від Кабінету міністрів.

Реклама:

Також Литвин повідомив, що була досягнута домовленість щодо розгляду законопроекту про ринок землі після проведення відповідних консультацій, а також розгляду цього документа на засіданнях відповідних комітетів парламенту.

"Шановні колеги, я б дуже вас просив, щоб ви на порожньому місці не створювали собі проблеми", - звернувся спікер до народних депутатів.

Він додав, що під час новорічних свят працювала робоча група, яка обробляла пропозиції, подані до законопроекту про ринок землі.

"Потрібно, щоб пройшло засідання комітету і остаточно був узгоджений той варіант, який будуть пропонувати Верховній раді.

Після того, як буде остаточно узгоджений варіант (законопроекту), ми проведемо погоджувальну раду, для того, щоб довести до Верховної ради і депутатів, що пропонується на виході, а після цього тільки перейдемо до розгляду даного законопроекту", - наголосив Литвин.

Він також підкреслив, що законопроект не передбачає права іноземців купувати українські землі.

Тим часом, фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає узагалі не розглядати в парламенті законопроект про реформування нафтогазового комплексу.

Відповідні зміни до деяких законодавчих актів заплановано внести в порядок денний Верховної ради у вівторок, повідомляє "Українська правда".

За словами лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрія Кожем’якіна, "уряд неспроможний налагодити конструктивні стосунки з Росією у питанні енергозабезпечення, а тому змушений і надалі продовжувати здавати українські національні інтереси".

Кожем’якін зазначив, що у БЮТі вважають законопроект щодо реформування нафтогазового комплексу "продовженням харківських угод".

"Тому наша фракція виступає категорично проти розгляду цього законопроекту", - сказав він.

Крім того, за його словами, фракція "БЮТ-Батьківщина" також вимагає не розглядати законопроект про ринок земель у другому читанні.

"Ми вважаємо його продовженням створення умов для наймасштабнішої афери на користь обмеженого кола осіб, які отримуватимуть надприбутки, а в селян, які працюють на землі, її заберуть за безцінь", - заявив Кожем’якін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: