Депутати пропонують звільнити бізнес від надмірного держконтролю

Вівторок, 10 січня 2012, 10:33

Комітет Верховної ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу апарату Верховної ради.

Згідно із доповідною запискою, законопроект спрямований на зменшення адміністративного тиску з боку органів держконтролю та їх посадових осіб на підприємців.

На засіданні Комітету зазначалося, що прийняття законопроекту встановлює особливості здійснення держнагляду у сфері госпдіяльності.

Реклама:

Так, для фізичних і юридичних осіб - підприємців органи державного нагляду, їх посадові особи проводять лише позапланові заходи контролю за дотриманням санітарного законодавства, а органи захисту прав споживачів проводять лише позапланові перевірки за скаргами споживачів.

Проектом передбачається також встановити, що органи Пенсійного фонду проводять планові та позапланові перевірки щодо підприємців, діяльність яких віднесена до середнього ступеня ризику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!