Ахметов переміг Коломойського та Григоришина у "битві" за "Київенерго"

П'ятниця, 9 грудня 2011, 14:30 -

Кіпрська DTEK Holdings Ltd, яка входить до ДТЕК Ріната Ахетова, перемогла в конкурсі з продажу 25% "Київенерго" запропонувавши 450,5 млн гривень.

Стартова ціна становила 432,305 млн гривень.

В конкурсі з приватизації 25% компанії "Київенерго" брала участь також компанія "Полтаваобленерго", яку пов'язують з мільярдерами Ігорем Коломойським та Костянтином Григоришиним.

Початкова пропозиція "Полтавиобленерго" становила 432,305 млн гривень, пропозиція ДТЕК - 432,5 млн гривень.

Реклама:

Після розкриття пропозицій учасники конкурсу змагалися за 25% "Київенерго" на відкритих торгах. Крок збільшення ціни ліцитатором становив 4,5 млн гривень від найбільшої ціни запропонованої учасниками.

У ході торгів "Полтаваобленерго" зупинилася на ціні 446 млн гривень, а ДТЕК запропонувала 450,5 млн гривень. В результаті конкурсна комісія ФДМ визнала покупцем 25% "Київенерго" компанію DTEK Holdings Ltd.

ДТЕК до конкурсу належало 46,82% акцій "Київенерго".

Як повідомлялося, акції столичної компанії ФДМ планував продати в той же день, що й "Західенерго" (25 листопада), проте через конкурента Ахметова – "Полтаваобленерго", яка нібито не надала інформації про своїх власників, конкурс був перенесений на 9 грудня.

Фонд держмайна обґрунтував своє рішення тим, що конкурсній комісії необхідно перевірити документацію, яку надали ДТЕК та "Полтаваобленерго".

Згідно з офіційними даними, 25% акцій "Полтаваобленерго" належить кіпрським Larva Investments Limited, 23,9% - Bikontia Enterprises Limited та 23,3% - UA Energy Distribution Holding Limited, а 12,6% належать ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест", 12,4% - ТОВ "Фрунзе-Флора".

ДТЕК входить в СКМ, яка належить найбагатшому українцеві - Рінату Ахеметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: