ФДМ сподівається, що Рада розгляне програму приватизації до 10 грудня

Середа, 7 грудня 2011, 19:42

Голова Фонду державного майна Олександр Рябченко сподівається, що Верховна рада на цьому тижні (до 10 грудня) розгляне в першому читанні державну програму приватизації на 2011-2014 роки.

Рябченко нагадав, що за підсумками 2011-2014 років надходження в держбюджет очікуються на рівні 50-70 млрд гривень, передають "Українські новини".

Вся приватизація відбуватиметься в 3 етапи: перший (2011) - створення правової й організаційної бази для переходу до приватизації на основі нової програми, формування переліку об'єктів для продажу в 2012;

Другий етап (2012) - завершення продажу об'єктів масової приватизації, перехід до приватизації на нових принципах;

Реклама:

Третій етап (2013-2014) - завершення приватизації як широкомасштабного соціально-економічного проекту, підготовка пропозицій щодо внесення змін до законодавства в частині визначення функцій органів управління для забезпечення переходу від процесу приватизації до продажу державних об'єктів як функції з управління.

Колишній голова ФДМ, депутат Ради Олександр Бондар (фракція блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") зазначив, що підтримає прийняття закону в першому читанні, але ініціює низку змін.

Крім того, він виступив проти створення Державного агентства з управління державними корпоративними правами і майном, зазначивши, що ці функції мають залишитися за ФДМ.

Його підтримав президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, виступивши за перетворення ФДМУ на Міністерство з управління держмайном після завершення приватизації 2014 року.

"Я вважаю, що наприкінці, коли приватизація буде завершена, фонд має перетворитися на Міністерство з управління державним майном. Управління держмайном і приватизація - це єдиний процес", - зазначив він.

У свою чергу Рябченко повідомив, що 8 грудня Рада розгляне в другому читанні законопроект №9415, що передбачає зміни до закону "Про управління державним майном" і визначає повноваження центрального органу виконавчої влади з управління державними корпоративними правами і майном (зараз - Держагенство з майна).

Відповідно до документа, повноваження ФДМУ і держагентства будуть розмежовані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!