"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко віддав на півстоліття дві найбільші компанії вуглепрому Ахметову

Середа, 7 грудня 2011, 18:26

ДТЕК Ріната Ахметова підписав з Міністерством енергетики і вугільної промисловості договори про концесію найбільших державних вугледобувних підприємств "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" на 49 років.

Про це повідомили у прес-службі енергохолдингу, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, договори укладено 1 грудня за підсумками концесійних конкурсів

Управляти майном державних вугільних підприємств будуть ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" і ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит".

Реклама:

За словами генерального директора ДТЕК Максима Тимченка, холдинг розробив 5-річну інвестиційну програму розвитку зазначених вугільних підприємств, у рамках якої планується освоїти понад 6 млрд гривень.

"Найближчими цілями є вихід на сумарний видобуток близько 15 мільйонів тонн антрациту на рік", – цитує прес-служба холдингу гендиректора.

23 листопада Міненерговугілля визнало переможцем конкурсів на право отримання в концесію цілісних майнових комплексів державних вугледобувних підприємств "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" дочірні компанії енергохолдингу ДТЕК.

ДТЕК узяв на себе зобов`язання інвестувати в 2012-2016 роках в розвиток "Ровенькиантрацита" 2,988 млрд гривень, "Свердловантрацита" - 2,729 млрд гривень.

Щоквартальний концесійний платіж ДТЕК щодо "Ровенькиантрациту" становитиме 17 млн гривень, щодо "Свердловантрациту" - 13 млн гривень.

До вугільного блоку ДТЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля" (об`єднує десять шахт), ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу", орендне підприємство "Добропіллявугілля" і п`ять збагачувальних фабрик.

Вугледобувні підприємства енергохолдингу ДТЕК (Донецьк) у січні-липні збільшили видобуток рядового вугілля на 17,7%, або на 1,721 млн тонн - до 11,435 млн тонн, порівняно з аналогічним періодом 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: