"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Альтрон" заявляє, що не стежить за українцями

Вівторок, 6 грудня 2011, 16:49

Компанія "Альтрон", яку WikiLeaks назвало серед тих, хто пропонує технічні рішення для ведення спостереження, заявляє, що не здійснює збору особистих даних і не передає їх іншим особам.

Про це йдеться у спростуванні, надісланому президентом Альтрону Віктором Бутенком.

За його словами, інформація про причетність компанії до збору персональної інформації про громадян через засоби телефонного зв'язку та інтернет-з'єднання не відповідає дійсності.

"Чинне законодавство України не дозволяє приватним компаніям мати у власності спеціальні технологічні засоби", - йдеться у спростуванні.

Реклама:

"Право на закупівлю і застосування СТЗ, зняття інформації, її оброблення і розпорядження нею (надання) можливе лише органами державної влади України (уповноваженими підрозділами ОРД) у випадках і в порядку, визначених Конституцією та законами", - сказано в документі.

В повідомленні наголошується, що "Альтрон" не належить до державної форми власності, і не є оперативним підрозділом ОРД.

"Альтрон не має та не застосовує СТЗ, не наділена повноваженнями щодо зняття інформації з каналів зв'язку, а також щодо розпорядження та використання отриманої інформації (відомостей), і ніколи не намагалось та не здійснювало зазначених дій ні в якій формі", - сказано в повідомленні.

"Альтрон" ніколи не намагалось та не здійснювало збір особистих даних або будь-яких інших відомостей користувачів комп’ютерів та мобільних телефонів, їх аналіз або будь-яку іншу обробку та наступну передачу таких відомостей будь-яким особам, у тому числі, органам влади України або інших країн", - наголосив Бутенко.

Він також підкреслив, що "Альтрон" "здійснює господарську діяльність на законних підставах суворо дотримуючись чинного законодавства України та глибоко поважає права і свободи людини, суспільну мораль та принципи права".

В документі також наголошується, що СБУ, яка веде контроль за додержанням ліцензійних умов на теперішній час порушень ліцензійних умов провадження господарської діяльності з боку "Альтрон" не виявила.

Як відомо, раніше WikiLeaks оприлюднив компанії у 25 країнах, які пропонують технологічні рішення для ведення спостереження за людьми через телефонні переговори, інтернет-з'єднання та смс. Серед них були названі компанії Альтрон та Дельта.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: