"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко і Міллер пообіцяли нові контракти "під ялинку"

Вівторок, 6 грудня 2011, 11:42

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер планують завершити оформлення домовленостей про розширення співпраці між країнами в газовій сфері до кінця 2011 року.

Терміни оформлення домовленостей узгоджені в ході зустрічі Бойка і Міллера в Москві у понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Міненерговугілля.

Як відомо, Росія і Україна в 2009 році підписали довгострокові контракти на постачання і транзит російського газу.

Після зміни влади в Україні у 2010 році, керівництво країни заявило про "неринкові" умови контракту на постачання російського газу і почало переговори про зниження законтрактованої ціни на газ.

Реклама:

У 2010 році Україна отримала "знижку" в $100 на тисячу кубометрів (обнулення російського експортного мита) в обмін на продовження перебування російського військового флоту в Криму.

Незважаючи на "знижку", ціна газу для України в 2011 році дорівнювала вартості для деяких європейських країн, хоча "плече доставки" палива в Україну значно менше.

Наприкінці вересня 2011 року президент Віктор Янукович провів переговори з російським колегою Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним про зниження ціни на газ для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: