"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці купують нові автомобілі кожні три роки

Вівторок, 6 грудня 2011, 10:59

Українці найчастіше продають свої автомобілі після того, як у них закінчується термін гарантійного обслуговування, який в середньому становить 3 роки.

Так, за статистикою автодилерів, нині повідомлень про продаж автівок 2007-2008 років випуску більше, ніж будь-яких інших машин, пише газета "Сегодня".

Зокрема, найбільше повідомлень (18 тисяч) про вживані машини 2007 року.

Для порівняння, пропозицій з продажу 2006 року випуску майже 14 тисяч, а 2010-го - трохи більше двох тисяч.

Реклама:

За словами фахівців, тенденція пояснюється тим, що у багатьох виробників закінчується термін гарантійного обслуговування, а автомобілісти не хочуть витрачати час і кошти на ремонт.

Зі свого боку, самі власники машин переконані, що причина великої кількості автівок 2007-2008 років випуску полягає у тому, що в тих роках був бум продажів.

Як відомо, на початку осені через можливе введення спецмит на іномарки, в Україні попит на автомобілі втановив новий рекорд.

Так, у вересні населення придбало 21,2 тис. автомобілів, що на 43% більше, ніж у вересні 2010 року, і дещо більше, ніж у серпні поточного року.

Якщо ж тенденція по продажу автівок після закінчення гарантії збережеться, то варто очікувати нового сплеску продажів у 2014-2015 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!