В день виборів в Росії хакери вивели з ладу ряд інформаційних сайтів

Неділя, 4 грудня 2011, 15:56

У День виборів у Держдуму Росії ряд великих російських інформаційних ресурсів в мережі інтернет піддалися атакам хакерів.

Ще до того як в європейській частині РФ відкрилися виборчі ділянки, "помер" сайт "Ехо Москви", передає Forbes.

У своєму блозі на Twitter головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов посилається на масовану DdoS-атаку, суть якої полягає в блокуванні доступу користувачів до матеріалів сайту шляхом генерування великої кількості помилкових запитів користувачів з різних комп'ютерів.

Проблеми з доступом на сайт почалися в неділю о 06:40 мск. До 15:00 мск він як і раніше залишався недоступним.

Реклама:

За тією ж схемою хакери діяли відносно ряду інших інформаційних ресурсів. У день виборів недоступними виявився портал Slon.ru, а також сайти журналів "Велике місто" і The New Times.

Не працює сайт Асоціації із захисту прав виборців "Голос", а також підтримуваний нею проект "Карта порушень на виборах".

Те ж саме можна сказати і щодо сайту "Антикарусель", на якому відстежувалися спроби багаторазового голосування одних і тих же виборців на різних дільницях.

Кілька днів тому про хакерську атаку заявив петербурзький інформаційно-політичний портал ЗАКС.ру (нині він працює), до недавнього часу з перебоями працював інтернет-ресурс PublicPost, а також популярний у російських блогерів сервіс livejournal.сom.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: