В Skype знайшли діру, яка дозволяє дізнатися IP-адреси

Неділя, 4 грудня 2011, 12:00

Користувачі популярного програмного забезпечення Skype ризикують видати власне географічне розташування, оскільки популярний сервіс телефонії дозволяє встановити IP-адресу конкретного користувача.

За словами фахівців з Політехнічного інституту при Нью-Йоркському університеті ця вразливість з точки зору безпеки є досить серйозною проломом у безпеці Skype, передає CyberSecurity.

Для перевірки свого спостереження група фахівців ініціювала близько 10 тис відеодзвінків випадковим користувачам Skype, після чого було встановлено, що дані про користувача можна встановити навіть у тому випадку, якщо той не відповідає на виклик і встановлення зв'язку не відбувається.

Фахівці кажуть, що серед переданих даних найбільшу загрозу представляє IP-адреса користувача.

Реклама:

З'ясувавши IP-адресу конкретного користувача, хакер зможе вирахувати, де саме знаходиться цей користувач.

Нью-йоркські фахівці говорять, що при встановленні місця розташування користувача перед шахраями відкриваються значні можливості в шпигунстві і шантажу людей, що особливо актуально для різних знаменитих особистостей.

Кіт Росс, професор інформатики з Нью-Йорка, каже, що повністю технічні подробиці уразливості їх група поки не буде оприлюднювати, але за його словами провести виявлення IP-адреси абонента Skype може "будь-який хакер рівня коледжу".

Росс каже, що з огляду на велику базу користувачів вразливість може мати особливу небезпеку.

Крім того, нью-йоркські фахівці говорять, що теоретично схожим вразливостям можуть бути піддані й інші системи інтернет-телефонії, а також файлообмінні проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: