Україна заборгувала російському власнику "Луганськтепловозу" ПДВ на 250 мільйонів

Субота, 3 грудня 2011, 13:48

ЗАТ "Трансмашхолдинг" (ТМХ) не задоволений тим, що Україна не поспішає повертати ПДВ при експорті продукції його "дочки" - компанії "Луганктепловоз" за межі країни.

Про це заявив представник ТМХ в кулуарах форуму "Росія-Європа: перспективи формування єдиного транспортного простору "в Парижі, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Основне питання в Луганську - яким чином держава ставиться до своїх експортно орієнтованим компаніям. У нас заборгованість (перед підприємством) з ПДВ близька до 1 млрд рублів (250 млн грн.)", - сказав він.

За словами співрозмовника, "Трансмашхолдинг" вже піднімав це питання "на всіх рівнях, але поки питання не вирішується".

Реклама:

Як повідомлялося, ТМХ майже 5 років боровся за "Луганськтепловоз", вигравши конкурс на його купівлю і отримавши припис повернути його у власність держави, яка вважає результати торгів недійсними.

Наприкінці березня акції підприємства були зараховані на баланс "дочки" "Трансмашхолдингу" - ВАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод".

"Луганськтепловоз" випускає магістральні і маневрові тепловози, дизель-і електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту.

Основними замовниками продукції підприємства є "Укрзалізниця" і "Російські залізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: