Клюєв обіцяє, що Україна стане "новим економічним дивом"

Середа, 28 грудня 2011, 20:02

Віце-прем'єр Андрій Клюєв вважає Україну однією із найбільш потенційно вигідних країн в Європі для інвестування.

Про це він написав у своїй статті для KyivPost.

"Вся правда про Україну полягає в тому, що сьогодні ця держава в центрі Європи є найбільш потенційним кандидатом на "нове економічне диво" світового масштабу. Сьогодні Україна вийшла на стабільні темпи економічного розвитку", - пише Клюєв.

Серед переваг інвестування в українську економіку він, зокрема, називає те, що "достатньо високий рівень розвитку сусідніх ринків істотно обмежує потенціал їхнього росту - ці ринки вже просто не в змозі будуть прийняти в себе нові вливання".

Реклама:

"Аграрний сектор економіки Західної Європи досяг своєї межі... Водночас в Україні - сотні тисяч гектарів невикористовуваних земель, ще не збудованих тваринницьких ферм і молочних фабрик", - зазначив Клюєв.

"Ми бачимо, яке зростання показують азійські країни, в числі яких лідером є Китай... Але Україна має перевагу, з якою неможливо сперечатися: доставити товар від робочого з України до кінцевого споживача, наприклад, в Берлін, набагато дешевше, ніж з Китаю", - йдеться в статті.

Крім того, на думку Клюєва, оцінки інвесторами ризиків суверенного дефолту України "не викликають жодних сумнівів з приводу її платоспроможності, а національна економіка показує стабільне зростання в 5% з тенденціями до підвищення".

"Якщо доповнити загальну картину роботою з поліпшення інвестиційного клімату, виконану урядом, який зайняв свої кабінети в 2010-му році після приходу Януковича, то стане зрозуміло, чому Україна сьогодні - кандидат в економічні лідери всього східно-європейського регіону та нові можливості для бізнесу", - вважає він.

Як відомо, нещодавно Світовий банк понизив прогноз зростання ВВП України у наступному році до 2,5%, а посол США Джон Теффт скаржився на погіршення умов для ведення бізнесу в Україні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!