Євро під тиском в очікуванні італійських аукціонів

Середа, 28 грудня 2011, 09:20

Євро тримається вище 11 - місячного мінімуму до долара в середу і, мабуть, залишиться під тиском до італійських боргових аукціонів, які відбудуться в четвер.

Трейдери очікують, що єдина валюта, яка зараз на 12 відсотків нижче піку, досягнутого на початку травня, буде, в основному, замкнена у вузькому діапазоні, проте у неї з'явиться простір для подальшого зниження, якщо продаж італійських облігацій та дані про інфляцію в Німеччині в четвер будуть цьому сприяти, передає Reuters.

"За італійськими аукціонами будуть уважно спостерігати, особливо, враховуючи те, що прибутковість італійських 10-річних облігацій наближається до 7 відсоткам; це буде ще одна перевірка апетиту ринку до покупки суверенних бондів, які будуть в достатку продаватися в 2012 році", - вважають аналітики з BNP Paribas.

У першому кварталі наступного року в єврозоні підлягають погашенню банківські облігації на суму близько 230 мільярдів євро, до 300 мільярдів євро державних облігацій і більше 200 мільярдів євро облігацій, забезпечених заставою.

Реклама:

Рівень у 7 відсотків - це межа доходності, за яким інші уряди були змушені звернутися за фінансовою допомогою, і тому ринки звичайно нервують все сильніше, якщо прибутковість тримається вище за цю позначку довгий час.

Євро знизився до долара на 0,05 відсотка до $ 1,3065 у середу, залишаючись недалеко від мінімуму $ 1,2945, досягнутого 14 грудня.

У п'ятницю член Європейського центробанку Лоренцо Біні Смаги сказав, що ЄЦБ може почати програму викупу активів, подібну американській, якщо економічна обстановка зміниться, залишаючи можливість для зміни політики з метою боротьби з дефляцією.

Доларовий індекс виріс на 0,05 відсотка до 79,841, тримаючись недалеко від 11-місячного максимуму 80,730.

Проти єни долар опустився на 0,06 відсотка до 77,79, як і раніше залишаючись в межах від 77,00 до 78,20 єни.

Міністерство фінансів США в піврічному звіті у вівторок, виступило з критикою Японії за її односторонні інтервенції на валютному ринку в серпні та жовтні. Проте представник японського уряду сказав, що Японія не змінить свою позицію, яка полягає в тому, щоб приймати належні заходи на валютному ринку при необхідності.

Японія проводила інтервенцію на ринок щонайменше три рази в цьому році, витративши рекордну суму на боротьбу зі зміцненням єни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!