Чиновники придумали, як обійти заборону на VIP-авто

Понеділок, 26 грудня 2011, 17:50

Фонд держмайна з березня по грудень 2012 року має намір взяти напрокат 3 легкові автомобілі з послугами водія.

Як повідомляє портал "Дело" із посиланням на "Вісник державних закупівель", ФДМ планує орендувати Audi А8L, Nissan Maxima і Opel Omega.

При цьому максимальна кількість робочих годин для автомобіля Audi А8L у будні має скласти 1500 годин, для Nissan Maxima - 1350 годин, для Opel Omega - 4500 годин.

Очевидно, що зазначені автомобілі призначаються для керівного складу Фонду держмайна, який очолює Олександр Рябченко.

Реклама:

Оренда найдорожчої із перерахованих машин - Audi А8L - складає приблизно 250 гривень на годину – тобто, 375 тис. гривень за 1500 годин, які Фонд держмайна збирається експлуатувати цей автомобіль в наступному році.

Навіть якщо допустити надання знижки, яка зазвичай дається при оренді автомобіля на тривалий термін, сума прокату буде значною, відзначає видання.

Як відомо, нещодавно глава уряду Микола Азаров ініціював звільнення керівника одного з підприємств при Мінпаливенерго, який вирішив придбати автомобіль BMW X5 за 800 тис. гривень.

Раніше прем'єр-міністр доручив Держказначейству припинити фінансування головних розпорядників бюджетних коштів на закупівлю службових автомобілів, меблів та на проведення ремонту в кабінетах.

Він звернувся до керівників міністерств і відомств із вимогою навіть не планувати використання коштів на придбання нових службових автомобілів.

За непослух минулої осені вже поплатився посадою начальник Центру сертифікації та стандартизації у Дніпропетровську, при якому для потреб Центру був придбаний наддорогий автомобіль Lexus RX450h High Luxury (ціна близько 95 тис. доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!