Янукович продовжив повноваження БТI ще на рік

Понеділок, 26 грудня 2011, 15:58

Президент Віктор Янукович пiдписав закон, який подовжує повноваження бюро технiчної iнвентаризацiї (БТI).

Таким чином, державна реєстрацiя прав на об'єкти нерухомого майна продовжена до 1 сiчня 2013 року, повідомоляє веб-сайт Верховної ради.

Як повiдомлялося, за закон "Про внесення змiн до деяких законiв щодо забезпечення реалiзацiї прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державнiй реєстрацiї" зі змiнами 9 грудня проголосували 266 депутатiв.

Ранiше передбачалося, що з 1 сiчня 2012 року функцiя реєстрацiї прав на нерухомiсть повнiстю перейде до Державної реєстрацiйної служби (Укрдержреєстру), проте депутати залишили без змiн термiни держреєстрацiї земельних дiлянок iз видачею держактiв на землю (до 1 сiчня 2013 року), якi у проектi закону пропонувалося продовжити на рiк.

Реклама:

Також депутати доручили парламентському комiтету з питань економiчної полiтики створити робочу групу для оброблення законодавчих пропозицiй iз питань iнвентаризацiї об'єктiв нерухомостi, ухваливши 262 голосами постанову №9546 вiд 7 грудня 2011 року.

Результати роботи робочої групи мають бути представлені на розгляд парламенту до 30 березня 2012 року.

Наприкiнцi листопада голова Укрдержреєстра Леонiд Єфименко, повiдомляв, що БТI з 1 сiчня 2012 року здiйснюватимуть лише техiнвентарiзацiю об'єктiв нерухомостi, тодi як функцiя держреєстрацiї перейде до його вiдомства.

Крiм того, вiн запевняв, що всi запланованi заходи для роботи Укрдержреєстру будуть виконані в повному обсязi до 31 грудня 2011 року.

Кабмiн згiдно з постановою №1141 вiд 26 жовтня 2011 року затвердив порядок ведення Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, який мав набути чинностi з 1 сiчня 2012 року.

Органами держреєстрацiї виступають Укрдержреєстр та структурнi пiдроздiли територiальних органiв Мiн'юсту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: