У Росії існує можливість рецесії

Понеділок, 26 грудня 2011, 12:55

Можливість рецесії економіки Росії дійсно існує.

Про це заявив заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, передає ТСН.

За словами урядовця, найбільше економіка може постраждати від падіння попиту на експорт, що стало наслідком поширення кризи в Європі.

"Перша частина пов'язана з очікуванням скочування в рецесію. Така можливість існує, це факт", - сказав Сторчак, без конкретизації можливих термінів настання рецесії.

Реклама:

"Для нас основне і визначальне - це попит на російські товари за межами нашої країни. На жаль, ми ще не можемо говорити, що фактор внутрішнього попиту забезпечить нам високі темпи зростання", - зауважив заступник міністра.

Він також нагадав, що при ослабленні рубля до долара серйозно зростають витрати тих, хто спирається в своїй діяльності на імпорт різної продукції.

Сторчак виразив сподівання, що центробанк Росії знайде золоту середину між інтересами експортерів та імпортерів і збереженням прийнятних для країни міжнародних резервів.

Як повідомлялось, економіка України, як і Росії, також дуже залежить від експорту товарів. Тому, за словами вітчизняних фахівців, незабаром криза може постукати в двері Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: