Рада хоче списати борги для пiдприємств ОПК

П'ятниця, 23 грудня 2011, 17:33

Верховна рада України планує списати та здiйснити реструктуризацiю частини заборгованостi пiдприємств оборонно-промислового комплексу.

За законопроект про заходи, спрямованi на забезпечення стабiльного функцiонування пiдприємств оборонно-промислового комплексу в першому читаннi проголосували 249 народних депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Закон встановлює, що на умовах, визначених цим законом, списанню належить заборгованiсть пiдприємств оборонно-промислового комплексу за теплову енергiю, природний газ перед пiдприємствами, що виробляють, транспортують i постачають теплову енергiю, а також перед суб'єктами господарювання, що здiйснюють постачання природного газу станом на 1 жовтня 2011 року, а також несплачена заборгованiсть станом на дату набуття чинностi цього закону.

Списанню також належить заборгованiсть iз пенi, штрафних та фiнансових санкцiй, якi нарахованi пiдприємствам оборонно-промислового комплексу на заборгованiсть за постачання природного газу та теплової енергiї в перiод з 1 сiчня 1997 року до 1 жовтня 2011 року.

Реклама:

Крiм того, списанню пiдлягає заборгованiсть пiдприємств оборонно-промислового комплексу за електроенергiю перед суб'єктами господарювання, що здiйснюють постачання електроенергiї станом на 1 жовтня 2011 року.

Законопроект встановлює, що списання заборгованостi здiйснюють пiдприємства оборонно-промислового комплексу перед вiдповiдними суб'єктами господарювання за рiшенням державного концерну "Укроборонпром".

Таке списання запропоновано здiйснювати на пiдставi протоколiв вiдповiдної комiсiї, затверджених головою такої комiсiї та узгоджених iз концерном "Укроборонпром".

Крiм того, в законопроектi запропоновано реструктуризувати заборгованiсть пiдприємств оборонно-промислового комплексу за банкiвськими кредитами, а саме: вiдтермiнувати або розстрочити сплату вiдповiдної заборгованостi станом на 1 жовтня 2011 року зi списанням штрафних санкцiй за несвоєчасне виконання умов кредитних договорiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: