Рада скоротила склад Антимонопольного комітету

П'ятниця, 23 грудня 2011, 13:31

Верховна рада прийняла закон, скоротивши кількість уповноважених Антимонопольного комітету, а також кількість заступників глави відомства.

За закон про внесення змін до закону "Про Антимонопольний комітет України" проголосували в п'ятницю 265 депутатських карток, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Закон, зокрема, скорочує кількість державних уповноважених Антимонопольного комітету від десяти до восьми, а також передбачає скорочення кількості заступників голови Антимонопольного комітету до двох, в тому числі одного першого.

Водночас, закон передбачає, що у разі потреби для здійснення відомством окремих завдань за рішенням президента до комітету додатково може вводитися посада заступника голови Антимонопольного комітету.

Реклама:

Крім того, закон визначає, що призначення державного уповноваженого першим заступником або заступником голови Антимонопольного комітету не є підставою для початку закінчення семирічного терміну його повноважень.

Закон передбачає, що голова територіального відділення призначається за погодженням із головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головами відповідних місцевих державних адміністрацій і звільняються з посади голови Антимонопольного комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!