Попов хоче збудувати "Київ-City" коштом інвесторів

П'ятниця, 23 грудня 2011, 12:05

Влада включила проект будівництва ділового центру "Київ-City" до переліку об’єктів, що потребують залучення інвестицій.

Таке рішення було прийняте 22 грудня на засіданні постійно діючої конкурсної комісії із залучення інвесторів, повідомляє прес-служба мерії.

За словами голови комісії, заступника голови Київської адміністрації Руслана Крамаренка, місто визначило п’ять майданчиків для будівництва такого центру, проте найбільш вдалим зараз вражають майданчик "Осокорки-Північні"

"Станом на сьогодні проведено ретельний аналіз майданчиків, виконано містобудівний та економічний розрахунок. Місто готове виконати усі підготовчі роботи, відвести землю тощо, аби у найближчі 10 років залучити інвестиції у розмірі близько 10 мільярдів доларів", - сказав чиновник.

Реклама:

Він додав, що діловому містечку зможе розміститись близько 400 компаній, вся необхідна інфраструктура з магазинами, готельними номерами та дозвіллям.

"Загалом ми плануємо, що завдяки реалізації цього проекту з’явиться додатково 50 тисяч робочих місць", – зазначив Крамаренко.

Чиновник наголосив, що перенесення ділової активності на Лівий берег є дуже вигідним, адже таким чином місто звільняє адміністративний центр від офісів, завдяки чому історичні будівлі набудуть зовсім іншого вигляду.

Також таким чином можна буде розвантажити центральні вулиці та мости і частково перерозподілити транспортні потоки в години пік.

Для успішної реалізації проекту необхідно провести відкритий міжнародний архітектурний конкурс та відкритий міжнародний інвестиційний конкурс.

"Ми плануємо винести цей проект на "Перший Київський інвестиційний форум", який відбудеться у березні, та вже у квітні розпочати підготовчі роботи для його реалізації", – сказав Крамаренко.

Як відомо, раніше заступник голови КМДА заявляв, що будівництво Київ-Сіті обійдеться у $2-10 мільярдів.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!