"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За офіс "Юри Єнакієвського" розпочалася боротьба – ЗМІ

Четвер, 22 грудня 2011, 16:48

Галина Шепелєва, дружина народного депутата Олександра Шепелєва подала судовий позов, в якому вимагає від "Родовід Банку" звільнити і повернути їй нежитлові приміщення загальною площею 5225,8 кв.м. в адміністративному будинку, що на провулку Рильського, 4-А в Києві.

Цей будинок їй належить на праві власності і кілька років тому був переданий в оренду "Родовід Банку", - пише "Дело".

Як відомо, фінустанова, яка націоналізована державою в середині 2009 року, в цю будівлю не заселена.

Замість банку в 2010 - 2011 роках тут знаходить офіс народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Реклама:

Пізніше у своєму інтерв'ю він повідомив, що орендував цей будинок у "Родовід Банку".

Нагадаємо, 9 грудня 2011 народний депутат Олександр Шепелєв вийшов з фракції Партії регіонів. До "регіоналів" він перейшов 5 жовтня 2010 року, покинувши БЮТ, за списками якого пройшов до парламенту.

Не виключено, що відхід з фракції Партії регіонів пов'язаний з конфліктом між сім'єю Шепелєва та депутатом Юрієм Іванющенком, припускає видання.

Як стало відомо "Делу", 18 листопада 2011 року Шевченківський суд Києва зупинив судове провадження за позовом Шепелєвої, оскільки будівля на провулку Рильського є "речовим доказом" у кримінальній справі проти колишнього тимчасового адміністратора банку Сергія Щербини.

До вирішення цієї кримінальної справи, позов власниці нерухомості розглянуто не буде.

Нагадаємо, колишнього тимчасового адміністратора банку Щербину правоохоронні органи звинувачують у незаконній розтраті державних коштів, виділених на рекапіталізацію банку.

Зокрема в тому, що протягом 2008-2009 років він і директор однієї з фірм, підробивши документи про оренду банком будівлі на Рильського і виконання ремонту орендованого приміщення, заволоділи коштами на суму понад 40 млн гривень.

З них 16 млн гривень були перераховані в якості орендної плати за приміщення і ще 24 млн банк направив на внутрішні ремонтні роботи.

Таким чином, банк заплатив за оренду, якої насправді не було, вважають у слідчому управлінні Служби безпеки.

Крім того, на думку правоохоронних органів, тимчасовий адміністратор взагалі не мав права ставити свій підпис під документами про перерахування коштів.

Операції проводилися після націоналізації "Родовід Банку", а за даними Нацбанку, узгодження таких витрат у плані фінансового оздоровлення банківської установи не було.

Будівля, в яку раніше планував в'їхати "Родовід Банк", знаходиться в самому центрі Києва, неподалік від Софійського собору.

Вона була побудована на гроші Європейського банку раціонального фінансування, головними акціонерами якого були народний депутат від БЮТ Олександр Шепелєв та його дружина Галина Шепелєва.

Як раніше розповідав "Делу" Олександр Шепелев договір про оренду будівлі за адресою провулок Рильського, 4, був підписаний між "Родовід Банком" та Європейським банком раціонального фінансування ще в 2006-2007 роках.

У той час у ньому велися ремонтні роботи, і заселення відкладалося. Після підписання договору оренди між "Родовід Банком" та Європейським банком раціонального фінансування будинок був декілька разів перепроданий, каже Шепелев.

Лише в 2009 році він повернувся до колишніх господарів, ставши повною власністю Галини Шепелєвої.

Як повідомляли ЗМІ, влітку 2011 року Головне управління земресурсів Києва почало підготовку до продажу земельної ділянки площею 775,08 кв.м. по провулку Рильській, 4 громадянці Шепелєвої Галині Михайлівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: