"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрспецекспорт" продасть Таїланду 100 танків із кондиціонерами

Четвер, 22 грудня 2011, 12:42

Державна компанія з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" зі складу Державного концерну "Укроборонпром" має намір поставити близько 100 танків "Оплот" у Таїланд до 2015 року.

Про це заявив заступник генерального директора "Укроборонпрому" Володимир Куратченко, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, контракт на постачання цієї техніки був укладений в середині 2011 року. Його виконання почнеться в 2012 році і завершиться у 2014 році.

Куратченко зазначив, що виконання цього контракту дозволить "Заводу ім.Малишева" в 2012 році збільшити обсяг виробництва удесятеро у порівнянні з 2011 роком.

Реклама:

Він не назвав суму контракту.

Виконуючий обов'язки генерального директора "Заводу ім. Малишева" Микола Бєлов повідомив агентству, що в грудні Кабінет міністрів виділив підприємству 40,2 млн гривень на підготовку виробництва за цим та низкою інших контрактів на виготовлення бронетехніки.

Генеральний конструктор бронетехніки Володимир Вакуленко повідомив, що в базову машину будуть внесені зміни приблизно в 40 конструкторських груп на вимогу замовника.

Зокрема, передбачається встановлення в танку кондиціонера, доробка системи розміщення екіпажу, системи зв'язку й низка інших змін.

Як повідомлялося, 1 вересня Державна компанія з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" підписала контракт із Міністерством оборони Таїланду про постачання 49 танків "Оплот" на суму більш ніж 200 млн доларів.

Виконувати замовлення будуть підприємства, які входять до складу державного концерну "Укроборонпром".

5 серпня "Укрспецекспорт" домовився з Таїландом про постачання 121 одиниці БТР-3Е1 і машин підтримки за 140 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!