Більшість українців від 2012 року чекають економічних проблем

Четвер, 22 грудня 2011, 12:12

Більше половини українців очікують від наступного року економічних проблем.

Такими є результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології в рамках проекту незалежної мережі дослідників громадської думки ВІН-Геллап Інтернешнл.

Так, за даними опитування, 54% українців відповіли, що від 2012 року вони чекають економічних проблем.

Лише 6% очікують від 2012 року економічного процвітання, 25% вважають, що економічна ситуація залишиться такою ж, як і минулого року. Вагалися з відповіддю 15%.

Реклама:

Таким чином, було визначено, що баланс надій та відчаю українців складає -48 порівнянно із -38 у минулорічному опитуванні.

Згідно з Глобальним барометром надії та відчаю ВІН-Геллап Інтернешнл зараз 31% населення світу сповнені надії стосовно економічних перспектив у 2012 році, 34% очікують погіршення економічної ситуації порівняно з роком, що зараз завершується.

Стосовно решти, 27% не очікують жодних змін порівняно з попереднім роком, а 8% не змогли визначитися зі своєю думкою.

Глобальне дослідження показує, що за відчаєм стосовно економічних перспектив першість має Європа, за якою йде Північна Америка. Багато хто з решти світу, особливо Китай, лишаються сповненими надії.

Серед 50 країн, де проводилося опитування, 34, у цілому, сповнені песимізму, тобто у цих країнах кількість песимістів переважає кількість оптимістів.

15 країн сповнені надії, тобто у цих країнах, навпаки, кількість оптимістів переважає кількість песимістів.

У глобальній тенденції песимізму першість має Франція, де баланс надії-відчаю становить –80%, у той час як за рівнем оптимізму першість має Нігерія, де баланс надії-відчаю становить +80%.

Інші нації знаходяться між ними – наприклад, баланс надії-відчаю у США становить –21%, а в Китаї – +21%.

В Україні було опитано 1013 респондентів, що мешкають в усіх областях України, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 3.1%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!