"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанії Ахметова підписали з "Укренерго" угоди на експорт електроенергії

Четвер, 22 грудня 2011, 12:07 -

Компанії "ДТЕК Пауер Трейд" і "Східенерго" уклали з українським оператором магістральних мереж ДП "НЕК "Укренерго" договори на право доступу до міждержавних електромереж України для здійснення експорту електроенергії в 2012 році.

Про це повідомляє прес-служба енергохолдингу ДТЕК.

Згідно із повідомленням, за право експорту електроенергії загальною потужністю 2130 МВт обидві компанії заплатять 204 тис. гривень.

Як повідомлялося, національна енергетична компанія "Укренерго" на річному аукціоні 14 грудня розіграла всі потужності України з експорту електроенергії.

Реклама:

За результатами аукціону компанія "ДТЕК Східенерго" отримала за 110 тис. гривень доступ до перетину Бурштинського енергоострова – енергосистеми Словаччини, Угорщини та Румунії загальною потужністю 545 МВт, а також за 10 тис. гривень - доступ до перетину "Добротвірська ТЕС - Замость (Польща)" загальною потужністю 235 МВт.

Інша компанія Ахметова - "ДТЕК Пауер Трейд" купила за 25 тис. гривень доступ до україно-молдавського перетину потужністю 700 МВт.

Окрім того, "ДТЕК Східенерго" купила за 25 тис. гривень право експортувати електроенергію до Білорусі потужністю до 650 МВт.

Цей напрямок цікавий Ахметову для реекспорту електроенергії до країн Балтії. На внутрішньому ринку Білорусі його не чекають, там цілковито правлять росіяни.

Єдиний конкурент компаній Ахметова на аукціоні – державний експортер електроенергії "Укрінтеренерго" - придбав лише перетин потужністю 250 МВт у напрямку Білорусі, або 10,5% аукціонних потужностей, за 50 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: