"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд підтвердив особливий статус "Кредит-Рейтингу"

Четвер, 22 грудня 2011, 09:26

Судовий спір Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) і рейтингового агентства (РА) "Кредит-Рейтинг" вирішився на користь агентства.

У середу Вищий адміністративний суд вирішив залишити в силі постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 11 жовтня, пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на генерального директора агентства Станіслава Дубка.

Видання нагадує, що у жовтні суд вирішив скасувати рішення НКЦПФР від 15 березня №246 про виключення "Кредит-Рейтингу" з державного реєстру уповноважених агентств, однак регулятор не був згоден зі скасуванням рішення, тому й звернувся до касаційної інстанції.

Рішення Вищого адміністративного суду набирає чинності з моменту його оголошення.

Реклама:

У НКЦПФР цю інформацію журналістам підтвердили, але відмовилися коментувати рішення до отримання його на руки.

В "Кредит-Рейтингу" розраховують на швидке виконання рішення суду.

За словами Дубка, після їх відновлення в реєстрі уповноважених агентств всі підтверджені рейтинги будуть вважатися правомірними при подачі річної звітності емітентами до НКЦПФР.

"Немає прив'язки до дати рейтингу. Зрозуміло тільки, що він повинен бути чинним - від агентства зі статусом уповноваженого", - додав він.

Як відомо в Україні обов'язкові рейтинги надають три уповноважені агентства: "Експерт-Рейтинг", IBI Rating та "Рюрик".

Проте виконати рішення суду комісія поки не в змозі: співрозмовник в НКЦПФР повідомив виданню, що рішення про виключення "Кредит-Рейтингу" приймалося колегіально, і повернути до реєстру його можна також через голосування членів комісії.

Нині ж у рамках адміністративної реформи колишня комісія ліквідується, а на новій посаді затверджений лише одне її керівник - Дмитро Тевелєв.

Для прийняття рішення необхідний кворум - 4 з 6 голосів членів Нацкомісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: