Кузьмін хоче реанімувати справу банку "Україна"

Вівторок, 20 грудня 2011, 14:12

Генеральна прокуратура України може відновити, розслідування кримінальної справи щодо махінацій банку "Україна", фігурантом якого може стати екс-президент Віктор Ющенко.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Кузьміна, слідчим Генеральної прокуратури стосовно Віктора Андрійовича Ющенко раніше припинено кримінальну справу по мільйонним махінаціям банку "Україна" у зв'язку із закінченням строків давності.

"Як тільки Ющенко сів у президентське крісло і змінив генерального прокурора, розслідування цієї справи було припинено у зв'язку з відсутністю складу злочину. Спочатку справа розслідувалася як тяжка, кілька людей по ній були засуджені до тюремних термінів, потім її тихо і без шуму закрили", - сказав Кузьмін.

Реклама:

"До Генпрокуратури надійшло звернення одного з депутатів з проханням пояснити, на якій підставі ця справа була закрита. Зараз вивчимо всі матеріали, щоб не бути голослівними, і незабаром ви дізнаєтеся результат", - заявив перший заступник генпрокурора.

Він також сказав, що особисто проконтролює апеляцію на рішення Печерського суду Києва, який закрив провадження у справі проти екс-президента Леоніда Кучми, якого Генпрокуратура звинувачувала в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: