"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ремонт літака Януковича обійдеться платникам податків майже у 400 тисяч євро

Вівторок, 20 грудня 2011, 11:30

Державне авіаційне підприємство "Україна" Державного управління справами 14 грудня уклало угоди на роботи, пов’язані з обслуговуванням літака А-319-115СJ.

Французька компанія Airbus Corporate Jet Centre отримає 392 тис. євро за послуги з виконання технічного обслуговування та супроводження експлуатації, заміни запчастин, оновлення програмних баз даних літака, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

В обґрунтуванні закупівлі вказано, що технічне обслуговування виконувалося за формами чек "С1", чек "А6" та відповідно до необхідних директив льотної придатності. Також у грудні 2011 року планується чек "24МО".

Як повідомлялося, у липні цій же компанії за 160 тис. євро було замовлене техобслуговування літака, який був прийнятий в експлуатацію на початку 2010 року.

Реклама:

Ремонт був замовлений після того, як літак Airbus із президентом Віктором Януковичем на борту у жовтні зазнав аварії в аеропорту "Бориспіль".

Літак зіткнувся з трапом перед вильотом до Греції, і президент пересів на резервний Іл-62.

Після цього директор аеропорту Антон Волов був відсторонений від роботи на час проведення службового розслідування. 2 грудня він був поновлений.

Крім того, інформує "Вісник державних закупівель", ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" Ігоря Коломойського отримає 517 тис. грн. за первинну теоретичну підготовку персоналу з технічного обслуговування А-319/320/321 (10 осіб по ЛіД та 10 осіб по АіЕРО).

В обґрунтуванні закупівлі вказано, що навчальний центр "Аеросвіту" є єдиним в Україні, який має надавати ці послуги.

Як повідомлялося, у лютому теоретичну та тренажерну підготовку пілотів літака Airbus авіапідприємство ДУСі за 850 тис. грн. замовило у ТОВ "Авіаційний сертифікаційно-тренувальний центр "СКАЙ".

Тоді в обґрунтуванні закупівлі йшлось, що ця фірма єдина в Україні, яка може надати такі послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!