"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров затвердив умови розподілу сланцевого газу

Понеділок, 19 грудня 2011, 19:25

Кабінет міністрів затвердив умови конкурсів на укладення угод про розподіл продукції з Юзівської (Донецька та Харківська області) та Олеської (Львівська область) вуглеводневих площ із запасами сланцевого газу.

Про це йдеться у постановах Кабміну № 1297 і № 1298 від 30 листопада, повідомляють "Українські новини".

Міжвідомчій комісії з організації укладення та виконання УРП доручено розробити та затвердити протягом двох місяців конкурсну документацію і офіційно оголосити про проведення конкурсів.

Після підписання та держреєстрації угод інвестору (переможцю конкурсу) надається спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення з дослідницько-промисловою розробкою та подальшого видобутку вуглеводнів строком на 50 років.

Реклама:

Мінімальний обсяг інвестицій в Юзівське родовище на період геолого-розвідувальних робіт становить 1,6 млрд гривень, за Олеське - 1,3 млрд.

У разі переходу до етапу промислової розробки обсяг інвестицій визначається в результаті конкурсу, але не повинен бути менше 30 млрд гривень в Юзівську площу і 25 млрд гривень в Олеську.

Уся вироблена продукція до моменту розподілу належить державі.

Максимальна частина компенсаційної продукції, за рахунок якої інвесторові буде компенсовано його витрати, становить 70% від загального обсягу виробленої продукції до повного відшкодування витрат інвестора.

Частка держави в прибутковій продукції повинна становити не менше 16,5% (Юзівська) і 15% (Олеська) від загального обсягу такої продукції.

Переможець конкурсу укладає угоду з розробки та розвідки площ з товариством, 100% якого належить державі, або товариством, створеним за участю держави (мінімальна державна частка в такому товаристві Кабміном не повідомляється).

Це товариство вибирається міжвідомчою комісією на конкурсній основі.

При цьому компанія отримує 50% прав і обов'язків інвесторів (крім тих, які є винятковими правами та обов'язками інвестора за угодою) і, зокрема, 50% сукупної частки всіх інвесторів в прибутковій продукції.

На розробку Юзівською і Олеської площ претендує нафтогазовий холдинг Shell.

Поки єдине УРП була підписана між компанією Vanco Prykerchenska Ltd (Британські Віргінські острови) і Кабміном щодо Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: