"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Васадзе хочуть забрати автозавод?

Понеділок, 19 грудня 2011, 15:37

Господарський суд Києва відновив судовий процес за позовом запорізької компанії "АвтоПромІнвестКо" до Фонду Держмайна.

В цій суперечці маловідома фірма оскаржує результати конкурсу з продажу 81,59% пакета акцій ВАТ "Запорізький автомобільний завод" (ВАТ "АвтоЗАЗ") компанії "УкрАВТО", підконтрольної народному депутату ПР Таріелу Васадзе, передає "Дело".

Позов був прийнятий у виробництво ще у вересні 2002 року, через кілька місяців після підписання договору купівлі-продажу акцій між Фондом Держмайна та Українською автомобільною корпорацією ("Укравто").

Однак у жовтні 2002 року виробництво у судовій справі було припинено.

Реклама:

У замороженому стані позов перебував 9 років, проте в листопаді 2011 року виробництво було відновлено Господарським судом Києва.

Позовні вимоги компанії "АвтоПромІнвестКо" обгрунтовані тим, що Фонд Держмайна повинен був припинити конкурс, а не затверджувати його результати, в зв'язку з тим, що нібито при його підготовці та проведенні були допущені ряд порушень чинного законодавства.

У тому числі: порушені терміни проведення конкурсу, порушений принцип конкурентного продажу; учасник конкурсу АТ "УкрАВТО" не відповідав кваліфікаційним вимогам, і так далі.

Компанія "Укравто" підконтрольна бізнесменові Таріелу Васадзе. У 2002 році він став народним депутатом від блоку "За Єдину Україну".

На парламентських виборах 2006 року, а потім на дострокових виборах до Верховної ради 2007 року став депутатом від Блоку Юлії Тимошенко. У грудні 2010 року був виключений з фракції БЮТ.

Нагадаємо, Фонд держмайна України оголосив повторний конкурс з продажу 81,59% пакета акцій ВАТ "Запорізький автомобільний завод" у грудні 2001 року.

Єдину заявку на участь подала корпорація "Укравто". 11 травня 2002 Фонд державного майна і "Укравто" підписали договір купівлі-продажу вказаного пакету акцій за 54,2 млн гривень.

З 1999 року і до моменту продажу компанія "Укравто" управляла держпакетом акцій ВАТ "АвтоЗАЗ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: