Фірташу віддадуть комбінати на яких він вже заробляє

П'ятниця, 16 грудня 2011, 14:28

Після дворічної правової невизначеності Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК знову готуються офіційно перекочувати під контроль ЗАТ "Кримський титан", яке поєднує інтереси держави та компанії Ostchem Дмитра Фірташа.

Наприкінці минулого тижня голова Фонду державного майна Олександр Рябченко повідомив, що уряд прийняв рішення підписати мирову угоду і продовжити оренду комбінатів, пише тижневик "Коментарі".

"Я думаю, що і цей договір буде підписаний на 5 років. В цілому в договорах про оренду є типова фраза про те, що договір, якщо сторони не заперечують, продовжується на такий же строк, як і раніше. Але можемо й новий укласти", - зауважив він.

За словами Рябченка, угода також передбачатиме реструктуризацію існуючого боргу "Кримського титану", який повинен бути погашений протягом п'яти років.

Реклама:

Озвучена сума - близько 130 млн гривень.

У відомстві, рівно як і в компанії бізнесмена, не уточнили нюанси угоди, яка готується.

Між тим, вони грають важливу роль, особливо в частині заборгованості колишнього орендаря, пише тижневик.

Справа в тому що заяві глави ФДМ передувала низка судових розглядів між Фондом і "Кримським титаном".

В одному з них і розглядалися претензії сторін один до одного: у Київському господарському суді ЗАТ вимагало продовжити орендну угоду на 5 років до вересня 2014 року, а ФДМ - стягнути з "Кримського титану" 36,3 млн гривень за оренду Іршанського ГЗК і 94,6 млн гривень - Вільногірського ГМК.

Разом виходить якраз озвучена Рябченко сума: трохи більше 130 млн гривень.

Нагадаємо, Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК забезпечують сировиною "Кримський титан".

ФДМУ звернувся в суд з матеріальними вимогами до підприємства, у відповідь на судовий позов з боку "Кримського Титану".

Один з найбільших виробників діоксиду титану через судові інстанції вимагає від фонду продовжити оренду двох комбінатів до вересня 2014 року. Договори оренди були укладені ще в 2004 році, а їх термін закінчився в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: