"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сьогодні Мінфін виставить на продаж валютні ОВДП

П'ятниця, 16 грудня 2011, 12:29

Міністерство фінансів України на первинних аукціонах позапланових у п'ятницю вперше виставить купонні облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) з валютної прив'язкою строком обігу 1, 3 і 5 років.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними відомства, обсяг пропозиції кожного випуску становить по 500 тис штук, що з урахуванням номінальної вартості 1 тис доларів, сумарно еквівалентно 1,5 млрд доларів.

Крім того, Мінфін оголосив ще п'ять аукціонів з продажу ОВДП з валютною прив'язкою терміном обігу 11 і 18 місяців, а також 3, 5 і 10 років.

Реклама:

Верховна рада ухвалила закон про можливість випуску валютних ОВДП 9 грудня, через два дні після внесення його до парламенту урядом.

Представляв документ заступник міністра фінансів Сергій Рибак, який пояснив необхідність його прийняття нестабільністю на світових фінансових ринках, яка призвела до значного подорожчання зовнішніх комерційних позик для України.

Глава профільного комітету Віталій Хомутинник додав, що прийняття закону дозволить здешевити обслуговування держборгу, оскільки ставка по валютних ОВДП буде нижче, ніж по гривневих.

За його словами, залучені кошти можуть бути спрямовані на обслуговування зовнішнього боргу.

Нові облігації можуть оплачуватися і погашатися у валюті, як і процентний дохід за ними, в той же час операції з ними на вторинному ринку здійснюються в гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!