Fitch знизило рейтинги великих банків США та Європи

П'ятниця, 16 грудня 2011, 09:05

Агентство Fitch Ratings у четвер знизило рейтинги Goldman Sachs, Deutsche Bank і п'яти інших великих банків у Європі та США, пославшись на "зростаючі труднощі" на фінансових ринках.

Fitch скоротило довгострокові рейтинги Barclays Plc і Credit Suisse AG на два ступені до "А" з "АА-", передає Reuters.

Довгострокові рейтинги Bank of America Corp, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank AG і Goldman Sachs Group агентство знизило на один щабель.

Складнощі на фінансових ринках, з якими стикаються банки, "є результатом як економічних подій, так і численних змін нормативних актів", сказано в заяві Fitch.

Реклама:

В окремій заяві про скорочення рейтингу Citigroup Fitch вказало на "політичний рух" проти використання грошей платників податків для підтримки банків під час кризи.

Джеррі Дубровський, представник Bank of America, рейтинги якого були знижені всіма трьома головними агентствами, написав у листі: "Це рішення викликане більшою мірою побоюваннями про світову економіку, ніж конкретної кредитоспроможності Bank of America. Ми продовжуємо підтримувати високі рівні ліквідності і нарощувати капітал" .

Fitch також підтвердило довгострокові рейтинги "A" для JPMorgan Chase & Co, Morgan Stanley і UBS AG і "А" для Societe Generale.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: