"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За десять років з України "пішло" майже 96 мільярдів

Четвер, 15 грудня 2011, 18:28

За 10 років незалежності з України було незаконно виведено 95,8 млрд гривень.

Про це свідчать дані дослідження Світового фінансового співтовариства (GFI), вашингтонської дослідницької і правозахисної організації.

За її даними, лише у 2009 році з України було виведено 9,8 млрд доларів.

Згідно з даними дослідження, країни, що розвиваються втратили 903 млрд доларів незаконних фінансових потоків в 2009 році, незважаючи на масовий спад в економічній діяльності, який відбувся світових ринках в кінці 2008 року.

Реклама:

Всього ж за даними дослідження "Незаконних фінансових потоків з країн за десятиліття до 2009 року", країни, що розвиваються втратили 8,44 трлн доларів протягом десятиліття.

"Це приголомшливо велика сума, в той час як країни, що розвиваються, так і розвинені країни, насилу зводять кінці з кінцями", - заявив директор GFI Раймонд Бейкер.

"Ця доповідь має стати тривожним сигналом для світових лідерів, що багато ще належить зробити для вирішення цих шкідливих відтоків", - зазначив він.

До речі, за десять років з Китаю було виведено 2740 мільярдів доларів, Росії - 501 мільярд, Нігерії - 182 мільярдив, Польщі - 162 мільярди, Казахстану - 131 мільярд і Туреччини 79,1 мільярда доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!