У Львові заборонили продавати алкоголь навіть в супермаркетах

Четвер, 15 грудня 2011, 17:58

На сесії Львівської міської ради у четвер депутати проголосували за заборону на продаж алкоголю в місті.

Депутати прийняли з правками постанову "Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного) на території м. Львова", повідомляє портал "Дело".

"Враховуючи, що в Україні алкоголізм серед дітей на першому місці в світі, ми вирішили заборонити продаж алкоголю не тільки в малих архітектурних формах, а й у супермаркетах та інших місцях, де продається ця отрута", - заявив голова фракції ВО "Свобода" Руслан Кошулинський.

За словами депутатів міськради, заборона на продаж алкоголю поширюється на всі торгові точки, окрім ресторанів, барів, кафе і клубів.

Реклама:

Навіть на літніх майданчиках відтепер буде заборонено продавати пиво.

"Як член комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення підтримую таке рішення, враховуючи стан здоров'я сучасної молоді. Тепер усім, хто не може жити без алкоголю, доведеться їхати за місто, щоб купити його", - заявив депутат Львівської міськради Михайло Семчев.

Як відомо, раніше мер міста Андрій Садовий пропонував заборонити продаж алкоголю тільки в малих архітектурних формах.

Садовий аргументував це тим, що в МАФах часто неконтрольовано продають алкоголь і тому спивається нація.

"Наше бажання навести порядок і заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах доводять до абсурду", - йдеться в заяві Садового щодо сьогоднішнього голосування депутатів.

Мер Львова вважає, що оскільки незабаром вибори до Верховної ради, депутати бояться прямо сказати, що вони лобіюють інтереси алкогольних підприємців, пропонуючи доповнення, які суперечать чинному законодавству.

За його словами, пропозиція, яку напрацював виконком, відповідає нормам чинного законодавства. Якщо б у такій формі постанова була проголосована, тоді є гарантія, що вона буде діяти.

Але було проголосовано багато правок, вони є дуже суперечливими. Юристи все вивчають, заявляє Садовий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: