"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Івано-Франківську підприємці вимагають відставки Кабміну

Четвер, 1 грудня 2011, 13:14

Близько 200 пiдприємцiв в Iвано-Франкiвську провели на площi бiля адмiнiстративного будинку облдержадмiнiстрацiї акцiю на захист своїх громадянських та економiчних прав.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Вони тримали державнi прапори України, обв'язанi стрiчками Громадянського руху "Вперед" та два великi прапори з символiкою цього руху.

"Пiдписано президентом України чотирнадцятий роздiл Податкового кодексу. Вiн усiх нас, пiдприємцiв-фiзичних осiб, платникiв єдиного податку, ставить просто на колiна. Ми автоматично стаємо злочинцями за цим кодексом", - заявив голова громадської органiзацiї "Комiтет пiдприємцiв Iвано-Франкiвська" Iгор Метлюк.

Реклама:

Вiн також наголосив, що iвано-франкiвськi пiдприємцi пiдтримують вимоги чорнобильцiв i афганцiв.

"Не може такого бути, що гине чорнобилець, шахтар у Донецьку, а ми тут в Iвано-Франкiвську тихо сидiтимемо по своїх норах i нiчого з цього приводу не скажемо владi", - зазначив Метлюк.

За його словами, за рахунок приватних пiдприємцiв мiсцевi ради також намагаються наповнити бюджет, не використавши iншi можливостi для цього.

"Ринки в Iвано-Франкiвську не працюють на нашу територiальну громаду. Вони працюють на конкретних осiб. З цих ринкiв в бюджет сплачується мiзер - оренда за землю. Ми готовi платити ту суму, яку ми платимо за оренду торгових мiсць, але щоб цi грошi надходили до мiського бюджету, щоб їх отримували нашi пiльговики, афганцi, чорнобильцi, лiкарi, але не приватнi особи", - навiв приклад I. Метлюк.

Протестувальники ухвалили резолюцiю до обласних i мiських рад, в якiй вимагають "на чергових сесiях мiської та обласної рад поставити на голосування i висловити недовiру ВР, висловити недовiру i вимагати вiдставки Кабміну, домагатися скасування Закону України "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та деяких iнших законодавчих актiв України щодо спрощеної системи оподаткування, облiку та звiтностi".

Пiдприємцi також вимагають вiд Iвано-Франкiвської мiськради встановити на 2012 рiк максимальнi ставки єдиного податку для пiдприємцiв першої групи - 5% вiд мiнiмальної зарплати (50 грн), другої групи - 12% (120 грн).

Активiсти громадянського руху "Вперед!" закликали пiдприємцiв приєднатися до всеукраїнської акцiї "Переоблiк влади".

В Українi 1 грудня триває мирна акцiя "Переоблiк влади".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: