Меркель хоче контролювати фінанси членів ЄС

Середа, 9 листопада 2011, 17:23

Для збереження майбутнього Європейського союзу слід встановити чіткий контроль над фінансовим становищем країн, що входять до нього, і застосовувати правові норми до тих держав, які мають надто великі борги.

Так вважає канцлер Німеччини Ангела Меркель, передають Подробности.

"Ці слабкі місця ми повинні зараз усунути, не втрачаючи при цьому занадто багато часу", - заявила вона в інтерв'ю німецькому інформаційному агентству ДПА.

"Всі ми в Європі знаходимося зараз в дуже важкій ситуації", - констатувала глава уряду ФРН.

Реклама:

"Євро переживає свою першу велику кризу за 10 років існування", - зазначила Меркель, висловившись за збереження спільної європейської валюти. "Євро - це більше, ніж просто валюта - він символізує ідею єднання Європи", - підкреслила канцлер.

За її словами, постійне порушення правил підтримання стабільності в одній країні становить небезпеку для всіх інших держав.

На думку Меркель, домовленості, що містяться в пакті стабільності та економічного зростання, "захищають нас всіх, проте, якщо вони не дотримуються, то якась європейська інстанція повинна мати право опротестовувати національний бюджет і впливати на нього".

"Європейська комісія або держава, що входить в ЄС, повинні мати можливість пред'явити позов до цієї країни в європейській судовій палаті", - вважає голова німецького уряду.

За словами Меркель, рішення про проведення референдуму з приводу програми реформ і економії у власній країні, що приймалися в Греції, торкнулося всіх європейських партнерів, оскільки "в усьому світі негайно була поставлена під сумнів надійність рішень євросаміта від 27 жовтня" у Брюсселі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!