"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські банки визнані найслабкішими у Східній Європі

Середа, 9 листопада 2011, 10:16

Міжнародна консалтингова компанія McKinsey & Company назвала український банківський ринок найбільш уразливим у Східній Європі через високі ризики, проблемні кредити і залежність від іноземного капіталу.

Про це ідеться у звіті McKinsey "Банківський сектор країн Східної Європи: на шляху до нової бізнес-моделі", пише газета "Комерсант-Україна".

За оцінками компанії, зобов'язання населення в 1,76 разу перевищують його активи, тоді як в середньому по регіону - в 1,2 разу.

Основними проблемами банківського сектора в McKinsey називають високу залежність від іноземного капіталу, великий обсяг безнадійних кредитів (35%) і ризики кредитних портфелів.

Реклама:

Для подолання проблем McKinsey пропонує банкам радикальний метод - вихід з бізнесу або його скорочення в разі сумнівів у можливості виконувати зобов'язання.

Банкірам радять зробити своїм пріоритетом управління ризиками, скоротити операційні витрати, підвищити доходи за рахунок комісійних платежів.

Серед пропозицій - перегляд ціни кредитів, які будуть видаватися в майбутньому відповідно до вартості ресурсів, очікуванням можливих дефолтів і адміністративними витратами, а також впровадження нових продуктів на основі зарплатних рахунків, які уже обслуговуються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!