Новий головний податківець пообіцяв скоротити перевірки бізнесу на 59%

Середа, 9 листопада 2011, 09:51

Голова Державної податкової служби Олександр Клименко доручив до кінця 2011 року скоротити кількість планових перевірок суб'єктів господарювання на 59%.

Про це він заявив під час селекторної наради у відомстві, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Клименко зазначив, що в порівнянні з 2010 роком кількість документальних перевірок суб'єктів господарювання зменшилася майже наполовину - на 48%.

В план-графік перевірок включено 12,2 тис. підприємств. Рік тому цей показник складав 23,3 тисяч.

Реклама:

"До цього ми принципово дотримувалися задекларованої позиції про невтручання у діяльність сумлінних платників. Кадрові ротації на політику нашого відомства в цьому питанні ніяк не вплинуть. Навпаки, робота зі створення сприятливих умов для бізнесу, щодо зниження фіскального тиску на економіку повинна бути посилена", - підкреслив Клименко.

У відомстві нагадали, що в березні 2011 року кількість планових перевірок юридичних осіб зменшена на 32,1% в порівнянні з відповідним періодом минулого року, на другий квартал 2011 року - на 54%, на третій квартал - на 57%.

На четвертий квартал 2011 року, згідно з дорученням керівництва ДПСУ, відбудеться зменшення на 59% порівняно з відповідним періодом 2010 року.

Як повідомлялося, 8 листопада прем'єр-міністр Микола Азаров представив нового керівника Державної податкової служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!