Білоруси теж ходитимуть в обмінники з паспортами

Вівторок, 8 листопада 2011, 12:45

Національний банк Білорусі з 9 листопада запроваджує продаж іноземної валюти громадянам виключно після пред`явлення ними паспорта і реєстрації касиром особистих даних фізособи.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Нацбанку Білорусі.

Постановою НБР визначений порядок реєстрації даних документа, що засвідчує особу, при продажу іноземної валюти, платіжних документів в іноземній валюті.

Так, при продажу іноземної валюти (як готівкової так і безготівкової), платіжних документів в іноземній валюті за білоруські рублі фізичним особам, банками реєструються дані документа, що засвідчує особу.

Реклама:

До таких реквізитів документа належать: прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності); найменування документа, його серія і номер; ідентифікаційний (особистий) номер фізичної особи (за відсутності номера – дата народження).

Реєстрація даних документа здійснюється російською мовою. У разі відсутності їх написання російською мовою – буквами латинського алфавіту.

"При продажу іноземної валюти за білоруські рублі, що перебувають на банківському рахунку фізичної особи (поточному, депозитному, карт-рахунку тощо), реєстрація даних документа, що засвідчує особу власника рахунку, проводиться на підставі даних, наявних у банку, в якому відкритий цей рахунок", - зазначають у Нацбанку Білорусі.

"Інформація про реквізити операції продажу іноземної валюти подається банками в автоматизовану інформаційну систему "Розрахунок" єдиного розрахункового та інформаційного простору Республіки Білорусь не пізніше банківського дня, наступного за днем відображення операції продажу іноземної валюти в балансі банку", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, на нараді 30 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив НРБ не пізніше жовтня запровадити електронну систему обліку купівлі валюти за паспортом, по кожному покупцеві персонально, як це діє в багатьох країнах, зокрема в Росії.

До документів, що засвідчують особу, відносяться паспорт громадянина Республіки Білорусь, посвідка на проживання в Республіці Білорусь, посвідчення біженця, паспорт громадянина іноземної держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!