Інвестори пророкують Україні успіх. Років через 20

Вівторок, 8 листопада 2011, 10:03

Україна входить до першої п'ятірки найбільш перспективних економік світу, на рівні з такими країнами як Китай, Індія і Сінгапур.

Про це заявив конгресмен від штату Нью-Йорк (США) Майкл Грімм, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

За інформацією Держінвестицій, Грімм зазначив, що США повинні звернути увагу на потенціал України, адже існує безліч можливостей співпраці між двома країнами і таке партнерство є логічним.

Конгресмен також перерахував ключові переваги України та найбільш перспективні галузі.

Реклама:

"Є декілька галузей, у яких ми можемо побудувати міцну базу для партнерства: енергетична галузь, сільське господарство, туризм та інфраструктура. Я хотів би підкреслити, що сьогодні Україна володіє значним запасом природного газу, що може гарантувати світу альтернативу залежності від нафти. Цей потенціал дозволить Україні стати найважливішим гравцем у наступні 10-20 років", - підкреслив Грімм.

Він також відзначив головні тенденції економіки України.

"Я довгий час стежив за розвитком України. На відміну від великих економік, Україна демонструє впевнені показники зростання ВВП. США довгий час не може цього досягнути і, як показали останні події, про зростання ВВП в Європі теж не варто згадувати. Очікується, що приріст ВВП України складе 5,1% в 2011 році. Це, а також перспектива підписання Угоди про зону вільної торгівлі між ЄС і Україною, є ключовими аргументами на користь інвестиційного співробітництва між Україною та США", - зазначив Грімм.

Як повідомлялося, 7 листопада в Нью-Йорку відбулася презентація "Кращі інвестиційні можливості в 2011 році в Україні".

Презентація дала старт другому етапу світового "роуд шоу", яке Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами проводить в 16 фінансових центрах світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!