Дочка екс-глави профспілок втратила "Святі гори"

Вівторок, 8 листопада 2011, 09:35

Апеляційний суд Донецької області на початку листопада скасував передачу санаторію "Святі гори" загальною площею більше 1,5 тис. кв. м у власність дочки екс-голови Федерації профспілок Василя Хари Елліни Калюк.

Скаргу до Апеляційного суду подала прокуратура Донецької області. Представники "ока государеве" встановили: за сприяння Василя Хари в 2007 році його дочці Елліні Калюк дістався санаторій "Святі гори", пише газета "Дело".

Видання нагадує, що у 2008 р. санаторій відмовився від землі рекреаційного призначення площею 2,5 га, яка також дісталася Калюк в грудні 2010 р. в оренду на 25 років.

У зв'язку з цим прокурори просять суд скасувати рішення Слов'янського районного суду від 7 серпня 2009 року, яким за Калюк визнано право власності на майно санаторію "Святі гори".

Реклама:

Крім того, прокуратура встановила, що дочка Хари знищила більше 400 дерев, які передавалися їй на збереження за договором.

Тому за фактом була порушена кримінальна справа за статтею 197 Кримінального кодексу (порушення обов'язків щодо охорони майна).

Про "Святі гори" прокуратура згадала у вересні 2011 р., нагадує видання. Саме в цей час пішов перший позов до суду.

У відповідь на це глава ФПУ Хара заявив, що відомство Пшонки "заарештувало" дітище Януковича - "Святогірську лавру".

Намагаючись відбитися від прокурорської атаки, Хара повідомив про те, що "Святі гори" почали приватизувати в 2003 році на прохання Януковича, який тоді очолював Донецьку область, однак це його не врятувало: суд прийняв прокурорську сторону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: