Франція заморозить зарплату президенту Саркозі

Понеділок, 7 листопада 2011, 15:15

Поки Франція не позбудеться дефіциту бюджету, заробітні плати президента і міністрів підвищуватися не будуть.

Прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон розкрив план зі зниження дефіциту бюджету країни, передає bfm.ru.

Як передає Le Parisien, досягти нульової позначки дефіциту бюджету до 2016 року і зберегти за собою рейтинг "ААА" Парижу допоможуть заморожування зарплат президента і міністрів, а також підвищення податків.

За словами глави французького уряду, поки між державними видатками і доходами не буде балансу, зарплати президента і членів кабінету міністрів підвищуватися не будуть. "Розроблені заходи стосуються всіх", - зазначив Фійон.

Реклама:

Крім того, прем'єр оголосив про тимчасове підвищення корпоративного податку на 5% для великих компаній, чий оборот перевищує 250 млн євро на рік.

Крім того, з 5,5% до 7% підвищується поріг ПДВ на всі товари і послуги, крім товарів першої необхідності, зокрема, продуктів харчування. Також Фійон зазначив, що влада вирішила прискорити пенсійну реформу. Так, пенсійний вік збільшиться з 60 до 62 років вже в 2017 році.

Раніше передбачалося, що підвищення відбудеться в 2018 році. Всі ці заходи, за словами прем'єр-міністра, повинні допомогти країні заощадити 100 млрд євро і звести до 2016 року дефіцит бюджету до нуля.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's попередило, що поставило прогноз щодо рейтингу Франції на перегляд на тлі уповільнення темпів зростання економіки і значних вкладень в єврозону.

Президент Ніколя Саркозі у свою чергу заявив, що проблема не в рейтингових агентствах, а в тому, що країна занадто багато витрачає. Глава Банку Франції Крістіан Нойєр заявляв, що країна зможе зберегти кредитний рейтинг на найвищому рівні "ААА", якщо зуміє подолати дефіцит бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: